Gevulde ananas met zonnige ingrediënten

gevulde ananas
Ik ging dit weekend bij mijn ouders eten en om de oudjes te impressen, bedenk ik graag iets speciaals. Op zich is dat impressen niet heel moeilijk, want mama vindt ongeveer alles geweldig wat ik maak. Kreten als ‘ik mis dus écht geen vlees!’ en ‘kon je maar elke dag bij mij koken, dan werd ik sowieso vegan’ komen altijd een paar keer voorbij tijdens het diner. Lief hè.
Omdat het dit weekend bijna 30 graden was in het Brabantse land besloot ik een lekker zomers gerechtje te maken: gevulde ananas. Stokbroodje d’r bij, wijntje d’r bij; ul-tiem zomergevoel dit. Niks meer aan doen. Mama was – uiteraard – enthousiast, maar nog belangrijker: mijn broer die niet echt van ananas of zoet avondeten houdt, vond het ook erg lekker. Yes.
Voor 4 personen
  • 2 ananassen
  • 200 gram rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 avocado’s
  • 150 gram cashewnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rood pepertje
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • Chilisaus
  • Paprikapoeder
  • Kerrie
  • Peper
  • Zout
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  2. Snij de paprika’s, avocado’s, de bosuitjes en het pepertje klein en gooi in een grote kom. Doe hier ook de geraspte gember en rozijnen bij. Hak de cashewnoten fijn, maar hou ook nog wat over voor garnering. De gehakte cashewnoten mogen ook in de kom.
  3. Hol de ananassen uit met een lepel (en soms helpt een mes ook mee). Snij de inhoud van plusminus anderhalve ananas in kleine blokjes en gooi in de kom met de groenten. Ik zou dus niet alle vulling gebruiken, want dan bestaat de vulling uit iets teveel ananas. Kijk even hoeveel ananas de juiste balans is. De rest van de ananasvulling kun je bewaren en de volgende dag als tussendoortje eten. Ook lekker!
  4. Als de rijst klaar is, mag deze ook in de kom. Kruid de vulling met lekker wat kerrie en paprikapoeder en een beetje peper en zout. Vul de uitgeholde ananassen met de vulling, garneer met de rest van de cashewnoten en met wat chilisaus. Yummy!
gevulde ananas