Wraps met Mexicaanse bonenmix en fopvlees a.k.a. Daans rollen

test alt text
Ons favo receptje als m’n vriend en ik het druk hebben of geen zin hebben in al te veel gedoe: Daans rollen – zoals ze hier en bij de schoonfamilie genoemd worden. Dit was ook een van de eerste dingen die Daan en ik samen kookten toen we aan het daten waren zo’n vijf jaar geleden. Romantisch wel, zo’n wrap vol met bonen op een date. Kwamen die getrainde bilspieren eindelijk een keer écht van pas.
De rollen komen in twee varianten: met vega kip of vega gehakt. Allebei waard om te proberen! En de credits voor dit recept mogen allemaal naar m’n vent.
Voor 2 personen
  • 2 wraps per persoon (ik pak altijd volkoren, want ik heb me laten vertellen dat dat gezonder is)
  • 1 pakje vegetarische kipstuckjes of vegetarisch gehakt (ik prefereer kipjes)
  • 1 ui
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • Ketjap manis
  • Sambal
  • Kaneel
  • Geraspte vegan kaas, bijvoorbeeld van Willemsburger of Violife (optioneel)
  • Ketchup (optioneel)
  • Ook lekker om hier guacamole bij t maken!
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snipper de ui en fruit aan. Gooi daarna de kip of het gehakt erbij.
2. Leeg in een apart pannetje de pot met de Mexicaanse bonenschotel en doe hier een snuf kaneel bij. Laat dit op een middelmatig vuurtje warm worden en blijf goed doorroeren.
5. Rol de wraps dicht, strooi er eventueel nog wat vegan kaas over en leg in de ingevette ovenschaal. Na een kwartiertje in de oven zijn ze ready! Daan en ik vinden het lekker om een klein beetje (ik) of heel veel (hij) ketchup of guacamole over de wrap te doen. Geniet van Daans rollen!