Wrapbowl met een bult groenten in een tomatensausje

Ik hou van deze wrapbowls, want kijk nou toch even… Ze zien er toch superleuk uit?! Het lijkt ook alsof je heel erg je best hebt gedaan op het eten, maar eigenlijk is het supersimpel En dat is altijd fijn als je eters over de vloer krijgt. Een ander voordeel van een wrapbowl is dat je meer vulling dan wrap eet, dus je krijgt lekker veel groenten binnen. Ik maakte al eens een wrapbowl op deze manier en nu dus met onderstaand recept, maar je kunt het vullen met wat je maar lekker vindt: vega gehakt, rauwe of gebakken groenten, bonen, quacamole, gemarineerde tempeh, kikkererwten, je eerstgeborene, you name it. Voor vier personen 4 wraps 1 rode ui 1 pakje vegetarische kipstuckjes 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes 1 doosje champignons 1 rode paprika 3 handen verse spinazie 1 klein blikje maïs 1 blik kidneybonen Geraspte vegan kaas (optioneel, zonder ook lekker) Chilipoeder Paprikapoeder Italiaanse kruiden Peper Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snij de paprika en champignons kleiner. Laat de maïs en kidneybonen uitlekken. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de ui. Voeg na 2 minuten de kipstuckjes toe en pers de knoflook uit. Laat dit een paar minuten bakken. Smeer ondertussen de wraps in met wat olijfolie en leg deze in een klein ovenschaaltje of een kommetje dat in de oven mag, zodat je een bowl effect krijgt. Zet de wraps 10 minuten in de oven. Gooi de paprika en champignons bij de bofkip en bak 3 minuten mee. Kruid dan alles goed met de aangegeven kruiden (op gevoel). Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat goed warm worden. Scheur de spinaziebladen wat kleiner en gooi dit ook in de pan, zodat het slinkt. Voeg als laatste de mais en kidneybonen toe en verwarm een paar minuten mee. Als de wraps al een beetje hard worden, gaat het goed. Haal ze uit de oven, schep je vulling erin en top af met kaas. Tip: als je de vegan kaas een beetje in de saus drukt, smelt het beter. Zet voor nog zo’n 3 à 4 minuten in de oven, zodat de kaas een beetje smelt. Gebruik je geen kaas? Dan hoeven ze niet opnieuw de oven in. Check of de wraps goed zijn: als je ze uit het kommetje haalt en ze blijven in de bowlvorm staan, zijn ze goed. Anders mogen ze nog een minuutje (of twee) langer. Vul ze met je vulling en klaaaar!