Wrap bowl met vega kip, mango en bonen

test alt text
Wraps, maar dan nét effe wat anders. Dit ziet er toch helemaal gezellig uit?! Ideaal maaltje als je eters over de vloer hebt; het lijkt namelijk alsof je je uit hebt staan sloven, maar het recept is dus best wel easy peasy lemon squeezy. Altiet fijn.
Door de wraps op deze manier te serveren, kan er ook lekker veel vulling in. En deze zomerse vulling in combinatie met de knapperige wrap… Herlich. Je moet trouwens wel een ovenvast schaaltje/kommetje/pannetje in huis hebben; overweeg anders een vliegensvlug retourtje naar de plaatselijke Action/Xenos/Blokker om voor minder dan twee ekkies zo’n ding in huis te halen. #opgelost
Voor vier personen
  • 4 wraps
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakjes vegetarische kipstuckjes
  • 2 tomaten
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 rood pepertje
  • 1 gele of oranje paprika
  • 1 zakje ijsbergsla
  • Chilipoeder
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Komijnzaad
Voor het sausje
  • 3 eetlepels sojayoghurt
  • 3 eetlepels chilisaus
  • Verse koriander
  • Peper
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de rode ui, het pepertje, de tomaten, de paprika, de (geschilde) mango en het vruchtvlees van de avocado klein en doe in een grote kom. Kruid het geheel met paprikapoeder en komijnzaad. Laat de bonen en maïs uitlekken.
  2. Smeer de wraps in met wat olijfolie en zet ze zo in een ovenvast kommetje of ovenschaaltje dat ze de vorm hebben van een bowl (zie foto’s). Ik gebruikte hiervoor zo’n klein, rood ovenpannetje (onder andere te koop bij de Action). Zet de wraps ongeveer 10 minuutjes in de oven. De randen mogen knapperig zijn en de bowls moeten blijven staan als je ze uit het ovenschaaltje haalt.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de bofkip. Pers de knoflook uit en kruid de kip met chilipoeder en cayennepeper. Voeg als laatste de bonen en maïs toe en laat mee verwarmen.
  4. Maak ondertussen het sausje door de sojayoghurt en chilisaus in een kommetje te doen en fijngeknipte koriander en een beetje peper toe te voegen. Roer goed door.
  5. Als de kip en bonen klaar zijn, mogen ze ook in de kom met de groenten. Hussel even goed door. Zet de wrap bowls op een bord en beleg de bodem met ijsbergsla. Vul daarna met het kip-groente-bonen-mengsel en giet er wat saus overheen. Serveer de wrap bowls met extra saus. Yummy!