Vegan yoghurtmuffins met muesli en noten

Ontbijten met muffins; veel beter kun je de dag niet beginnen, toch? Deze vriendelijke vrienden zijn gemaakt van kokos- of amandelyoghurt, banaan en notenmuesli en heb je binnen no time in het vormpje gegoten. Ook binnen no time in je broodtrommel gegooid trouwens; hendig voor de mensen met een langere reistijd of mensen die altijd haast hebben ’s ochtends (ik). Voor 5 muffins: 4 eetlepels amandel- of kokosyoghurt 100 gram volkoren bloem 2 rijpe bananen 90 gram notenmuesli (ik gebruikte die van Meesters van de Halm) 40 gram plantaardige boter 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel bakpoeder 1 eetlepel agavesiroop 1 theelepel koekkruiden 1 theelepel kaneel Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloem, tweederde van de notenmuesli, de vanillesuiker, het bakpoeder, de koekkruiden en het kaneel in een grote kom. Mix goed door. Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Prak ondertussen de bananen en doe deze, samen met de plantaardige yoghurt, agavesiroop en de gesmolten boter bij de rest in de kom. Mix tot een mooi beslag en giet dit in muffinvormpjes. Garneer de muffins met de overige notenmuesli en zet ze voor 20 tot 30 minuten in de oven. Dit verschilt per oven, dus hou de muffins een beetje in de gaten. Als je met een sat├ęprikker in een muffin prikt en hij komt er schoon uit, zijn ze klaar. Smakelijk!