Vegan worstenbroodjes

vegan worstenbroodjes
Ik maakte al eens vegan saucijzenbroodjes (klik!), maar ik ben eigenlijk meer een worstenbroodjes-persoon. Toch die Brabantse roots, hè!
Ik zag een pakje hartig taartdeeg in de vriezer liggen en dacht: hé, laat ik daar eens vegan worstenbroodjes van proberen te maken. Nou, helemaal gelukt hoor. Ik vind ze ontzettend lekker! En m’n vleesetende freunden waren ook enthousiast. Dan weet je dat je iets goed hebt gedaan.
Voor 10 vegan worstenbroodjes
vegan worstenbroodjes
    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Leg de vellen deeg op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.
    3. Doe de burgers in een kom en kneed tot je een gehaktsubstantie krijgt. Kruid het geheel royaal met de aangegeven kruiden, strooi er wat paneermeel overheen en meng goed.
    4. Kneed worstjes van het gehakt en leg ze op het deeg.
    5. Vouw de randjes over het worstje (zie foto) en rol het worstje in het deeg. Druk de randen goed aan met een vork en frommel de zijkanten dicht. Prik vervolgens gaatjes in de zijkanten, zodat er dadelijk in de oven ook lucht bij de worst kan komen.
    6. Smeer met een kwastje een klein beetje sojamelk over de worstenbrödchen en zet ze vervolgens voor 25 minuten in de oven. Lekker om te serveren met curry!
vegan worstenbroodjes