Vegan saucijzenbroodjes

Vegan saucijzenbroodjes
Ik moest deze vriendelijke vrienden dus eigenlijk ook aan m’n vleesetende familieleden laten proeven, zodat ik objectief bewijs had dat ze écht heel echt smaken. Maar ze waren zó lekker dat mijn vriend en ik ze allemaal op hebben gevreten. Oeps.
Deze saucijzenbroodjes zijn trouwens hetzelfde idee als m’n vegan worstenbroodjes, maar dan met bladerdeeg!
Voor 10 vegan saucijzenbroodjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de bladerdeegvellen op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.
  2. Gooi de burgers of het gehakt in een kom en kneed ze totdat je een gehaktsubstantie krijgt. Voeg wat paneermeel en lekker veel van de kruiden toe en meng goed door elkaar.
  3. Verdeel het gehakt in tienen en rol er worstjes van. Leg aan het begin van een bladerdeegvel een worstje en rol dicht. Prik de zijkanten aan met een vork.
  4. Bestrijk de saucijzenbroodjes met een klein beetje sojamelk of olijfolie en doe ze een half uurtje in de oven. Smakelijk!