Vegan roti

Zo’n anderhalf jaar geleden maakte ik voor het eerst in mijn leven roti, geïnspireerd op die van Vegetus. Sindsdien ben ik 100% rotifan! Anderhalf jaar pas ja, best een schande hè? Maar in dat boerendorp waar ik vandaan kom kennen ze geen roti, haha. Mocht jij het ook nog nooit gegeten hebben: try it. ZO lekker.
PS Die rotivellen horen inderdaad donkerder te zijn, maar ik was ze vergeten te bakken. Dat deed ik na de foto dus nog effe. ????
Voor vier personen
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 bakjes vegetarische kipstuckjes
  • 500 gram aardappels (het handigst is als je zo’n zakje met geschilde aardappels pakt)
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 tomaten
  • 400 ml groentebouillon
  • 4 rotivellen (de grotere supermarkten hebben dit wel, anders ook vaak te vinden bij een toko! Mocht ze echt niet kunnen vinden, kun je ook wraps gebruiken. Ja, ik weet dat ik met deze uitspraak Surinamers op mijn dak kan krijgen ????)
  • 5 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder (of minder, als je niet van pittig houdt)
  1. Eerst het snijwerk. Snipper de ui en snij de tomaten in blokjes. Spoel de sperziebonen af onder de koude kraan en snij de puntjes eraf. De aardappels mogen indien nodig geschild worden en daarna in stukken van 2 centimeter worden gesneden. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Verhit wat olie in een (grote) pan en bak hierin een minuut de ui. Voeg daarna de bofkip toe en pers de knoflookteentjes boven de pan uit. Voeg ook de kruiden toe.
  3. Gooi nu de tomaten, aardappels, kikkererwten, en sperziebonen erbij, roer goed door en schenk de groentebouillon in de pan. Het geheel moet net niet helemaal onder staan, dus schenk eventueel wat meer bij als 400 ml bouillon te weinig is. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het geheel 40 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  4. Kijk als de roti nog zo’n 10 minuten te gaan heeft hoe het ervoor staat. Is het geheel nog te nat? Schep dan met een glas wat bouillon eruit en laat de laatste minuutjes de deksel van de pan. Bak de rotivellen door ze aan beide kanten te bakken in een pan, totdat ze bruine vlekjes krijgen en klaar is Kees: serveer de roti met de rotivellen en smullen maar! Wie is er nog meer zo gek op roti?