Vegan pasta carbonara met spekjes

Ik heb al zin in pasta carbonara sinds die vegan spekjes van de Albert Heijn in hun winkels zijn verschenen. Best een tijdje dus. Normaal gesproken zijn de groenten ver te zoeken in pasta carbonara, maar om toch ongemerkt wat binnen te krijgen, maakte ik een mix van spaghetti en courgetti. Merk je niks van. Tip: heb je geen spirelli in huis? Je kunt ook een avocado samen met de kookroom in de blender kunnen gooien. Voor 2 personen 120 gram (volkoren) spaghetti 1 courgette 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 pakje vegan spekjes (Albert Heijn) of vegan bacon (De Vegetarische Slager) 1 pakje vegan kookroom (Albert Heijn huismerk, Alpro of Oatly) Edelgistvlokken (optioneel, anders te koop bij Albert Heijn of Ekoplaza) Verse peterselie Paprikapoeder Peper Zout Zet een pannetje met water op en doe hier wat zout in. Kook daarna de spaghetti gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui, verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui. Gooi na 2 minuutjes de spekjes bij de ui en bak mee. Haal ondertussen de courgette door de spirelli. Gooi de courgette daarna ook bij de spekjes, pers de knoflook uit en bak zo’n 4 minuten mee. Als de spaghetti klaar is: giet deze af en gooi de spaghetti in de pan met de spekjes en courgette. Het pastapannetje mag nu gebruikt worden om de kookroom in te verwarmen. Gooi het hele pakje erin (de inhoud dan hè) en laat dit op een zacht vuurtje warm worden. Giet de kookroom bij de rest en gooi er flink wat peper en een snufje paprikapoeder overheen. Verdeel alles over 2 borden en garneer met verse peterselie en eventueel wat edelgistvlokken. Bon appétit!