Vegan kipkersentaart a.k.a. kip in de hoed

Ik had dus nog nooit van kip in de hoed gehoord, totdat iemand ooit vroeg of ik daar een vegan versie van in elkaar kon fröbelen. Toen kwam ook nog mijn beste vriend met de mededeling dat kipkersentaart zijn lievelingseten is (waarom we het na al die jaren laatst pas over ons lievelingseten hebben gehad, is voor mij trouwens best wel een raadsel want food = life). Hup, vegan versie van gemaakt en geen idee hoe het origineel smaakt, maar dit was potverdorie lekker. Vond de vriend in kwestie ook. En die kan het weten. Voor 4 personen 2 bakjes vegetarische kipstuckjes 3 tenen knoflook 1 rol bladerdeeg (koeling) + 3 losse bladerdeegvelletjes (diepvries) 1 pot ontpitte kersen (350 gram) 5 eetlepels Alpro Go On Geraspte vegan kaas (Violife vind ik het lekkerst, te koop bij AH) Paneermeel (let op: in sommige zit ei) 2 theelepels sambal 2 cm gember Kurkuma Kerrie Cayennepeper Komijn Peper Uienpoeder Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de kersen uitlekken. Leg de 3 losse bladerdeegvellen op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien. Bak de kipstuckjes en kruid ze lekker royaal met alle kruiden. Ik doe dit altijd uit de losse pols, maar je mag per kruid wel zo’n 1 à 2 theelepels aanhouden. Beleg ondertussen een springvorm met bakpapier of vet de vorm goed in. Ik gebruikte er eentje met een doorsnee van 25 cm. Rasp de gember, pers de knoflook uit en gooi dit bij de bofkip. Voeg ook 2 theelepels sambal (of meer, als je van pittig houdt), 5 eetlepels Alpro Go On en alle kersen toe. Mix goed door. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Ik moest aan twee zijden nog een los plakje bladerdeeg toevoegen, anders was de vorm niet helemaal bekleed. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Gooi een laagje paneermeel over de bodem en voeg daarna het kipkersenmengsel toe. Strooi er als laatst een laag vegan kaas overheen en vouw de taart helemaal dicht. Ik had ook voor de bovenkant nog een velletje bladerdeeg nodig om hem helemaal dicht te maken. Schuif de taart voor 30 tot 40 minuutjes in de oven en smullen maar!