Vegan kipkerrie met rijst

vegan kipkerrie
Bij het gerecht kipkerrie krijg ik meteen flashbacks naar m’n eerste jaar als studentje. Ik woonde toen met m’n tweelingbroer en een vriend in Amsterdam-Noord en we aten regelmatig kipkerrie uit dat Chicken tonight-potje (kennen we die nog?). Lekker goeikoop en makkelijk, zoals studenten het ’t liefst zien. Deze vegan kipkerrie kan qua prijs misschien niet tippen aan dat ene potje, maar het is wel bijna net zo makkelijk. En véél lekkerder. En aardiger voor de kippen. Dikke aanrader, dus.
Voor 4 personen
  • 1 bakje vegetarische kipstuckjes
  • 400 gram (zilvervlies)rijst
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram erwtjes uit blik
  • 1 blikje ananasstukjes op siroop van 140 gram
  • Stukje gember van 3 centimeter
  • Citroensap
  • Kerrie
  • Kurkuma
  • Chilipoeder
  • Peper
  • Zout
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  2. Snij de ui en paprika en schil + rasp de gember.
  3. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de ui en kipstuckjes. Voeg na twee minuutjes de paprika en geraspte gember toe en pers de knoflook uit. Laat dit nog een paar minuutjes bakken tot de bofkip een mooi kleurtje heeft.
  4. Kruid het geheel goed met de kruiden. Ik doe dit altijd uit de losse pols, maar ik denk dat je er wel twee eetlepels kerrie in mag gooien, één eetlepel kurkuma en qua chilipoeder moet je maar even kijken hoe pittig je het wil hebben.
  5. Als alles lekker gekruid is, mag er een scheutje citroensap en vervolgens de kokosmelk bij. Laat dit 8 minuten pruttelen tot de kokosmelk goed is ingedikt.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en een beetje zout. Proef vooral ook even of je tevree bent met de saus zo, anders mag er gewoon nog wat kerrie, kurkuma of chilipoeder bij!
  7. Gooi de erwtjes, ananasstukjes en rozijnen door de saus en laat nog even mee warm worden. Dan is je vegan kipkerrie klaar! Serveer met de rijst en smullen maar.