Vegan kapsalon

test alt text
Wat is er lekkerder dan een kapsalon naar binnen schrokken als je om 04:00 plaatselijke kroeg De Beschonken Koe uit komt gestruikeld? Juist. Wetende dat die bak lekkerheid helemaal guiltfree is. Voor de dieren, althans. Je derrière is er misschien wat minder blij mee, maar dat mag de pret niet drukken. Iets met living the yolo-life en zo. Want echt lieve mensen: dit WIL je.
Voor 2 personen:
  • 1 tomaat
  • 1 klein zakje ijsbergsla
  • Een stuk komkommer
  • 300 gram ovenfriet
  • 1 pakje vegetarische kipstuckjes of vegetarische shoarma
  • 1 zakje geraspte vegan kaas (bijvoorbeeld van Wilmersburger, gewoon in de reguliere supermarkt te koop)
  • 1 rood pepertje (optioneel, als je van pittig houdt)
  • Sirachasaus
  • Chilipoeder (optioneel)
  • Paprikapoeder (optioneel)
  • Knoflookpoeder (optioneel)
  • Shoarmakruiden (als je kipstuckjes gebruikt)
Voor de knoflooksaus:
  • 2 eetlepels Remia Mayolijn
  • 3 eetlepels sojayoghurt
  • 1 grote teen knoflook
  • Scheutje citroensap
  • Bieslook
  • Peper
  • Zout
  1. Bak de frietjes zoals op de zak aangegeven staat. Ik vind het lekker om de frietjes te kruiden met paprika-, chili- en knoflookpoeder voordat ik ze in de oven schuif. Gebruik je niet de oven maar de frietpan voor de frietjes? Zet de oven dan wel vast aan op 180 graden.
  2. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de de kipstuckjes of shoarma. In het geval van kipstuckjes: kruid deze goed met shoarmakruiden. Snij ondertussen de tomaat, de komkommer en het eventuele pepertje in plakjes.
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal met de gebakken frietjes. Leg daarop de kipstuckjes of shoarma en strooi er een lekkere laag vegan kaas overheen. Zet de schaal tussen de 5 en 7 minuten in de voorverwarmde oven. Tip: als je de kaas een beetje vochtig maakt, smelt het beter!
  4. Nu het goddelijke schoteltje in oven staat, kunnen we de knoflooksaus maken. Schep in een schaaltje 2 lepels vegan mayonaise en 3 lepels sojayoghurt en pers hierin een teentje knoflook uit. Gooi er een scheutje citroensap bij en kruid met bieslook en een snufje zout en peper bij. Roeren en klaar is Kees.
  5. Als de kaas zacht is geworden, mag de schaal uit de oven. Bedek de kapsalon met een laag ijsbergsla en de tomaten-, peper- en komkommerplakjes en giet er de knoflooksaus en wat sirachasaus overheen. En nu lekker prikken!