Vegan caesarsalade met kip, avocado en croutons

vegan caesarsalade
De welbekende caesarsalade, maar dan in een volledig vegan jasje.
Voor 2 personen
Voor de croutons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Italiaanse bol (of ander brood)
  • Italiaanse kruiden
  • Edelgistvlokken
  • Olijfolie
Voor de dressing
  • 1,5 eetlepel vegan mayo (Remia Mayolijn is the best)
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • 1 theelepel peterselie
  • Peper
  • Zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snij het brood in de gewenste crouton-grootte. Schenk een laagje olie in een schaaltje, pers twee teentjes knoflook uit en voeg wat Italiaanse kruiden toe. Roer door elkaar en smeer met een kwastje het brood in met de knoflookolie. Leg de stukjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 10 minuutjes in de oven.
  2. Snij ondertussen de sla, komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes en doe in een grote kom. Voeg ook de kappertjes toe.
  3. Als de croutons klaar zijn, mag je ze in een schaaltje doen. Gooi er edelgist overheen voor een lekkere Parmezaanse kaas-achtige smaak en hussel even goed.
  4. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de chicken strips.
  5. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een kommetje. Breng op smaak met wat peper en een snufje zout.
  6. Snij de chicken strips in kleinere stukjes en voeg samen met de dressing bij de vegan caesarsalade. Mix alles goed en voeg als laatste de croutons toe. Zo, dat was ‘m. Smakelijk!