Spaghetti met tomatensaus en vegan gehaktballetjes

Het nieuwe gehakt van Naturli lag vorige week voor het eerst in de Albert Heijnse schappen en dat wilde ik natuurlijk wel even uitproberen. Ik besloot er gehaktballetjes van te maken, mét spaghetti en tomatensaus, want dat had ik al lang niet meer op. Ik vond de balletjes erg geslaagd, vooral met extra kruiden! Dit gehakt zou trouwens ook perfect zijn voor m’n vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Just a tip.
Het nieuwe gehakt van Naturli lag vorige week voor het eerst in de Albert Heijnse schappen en dat wilde ik natuurlijk wel even uitproberen. Ik besloot er gehaktballetjes van te maken, mét spaghetti en tomatensaus, want dat had ik al lang niet meer op. Ik vond de balletjes erg geslaagd, vooral met extra kruiden! Dit gehakt zou trouwens ook perfect zijn voor m’n vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Just a tip.
Het nieuwe gehakt van Naturli lag vorige week voor het eerst in de Albert Heijnse schappen en dat wilde ik natuurlijk wel even uitproberen. Ik besloot er gehaktballetjes van te maken, mét spaghetti en tomatensaus, want dat had ik al lang niet meer op. Ik vond de balletjes erg geslaagd, vooral met extra kruiden! Dit gehakt zou trouwens ook perfect zijn voor m’n vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Just a tip.
Voor vier personen
  • 1ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje vega gehakt van Naturli (verkrijgbaar bij AH)
  • 1 pak volkoren spaghetti
  • 300 gram winterpeen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • Paneermeel (let op: in sommige zit ei!)
  • Verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Peper
  • Vegan bakboter
  1. Snipper de ui en snij de winterpenen in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui en winterpeen. Pers ook twee teentjes knoflook uit en laat het geheel 5 minuutjes bakken.
  2. Zet ondertussen een volle waterkoker aan voor de pasta. Kruid (op gevoel) het gehakt met peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden en voeg paneermeel toe. Kneed goed door elkaar en draai vervolgens balletjes van gewenste grootte.
  3. Gooi de tomatenpuree en tomatenblokjes bij de ui en wortel en kruid met Italiaanse kruiden en peper. Doe er eventueel een scheut water bij als de saus te dik is. Laat het geheel tien minuutjes pruttelen.
  4. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Verhit, terwijl de saus pruttelt, wat vegan bakboter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin. Als ze klaar zijn, mag je ze in de saus gooien.
  6. Bak de cherrytomaatjes in de pan waar de gehaktballetjes inzaten. Mag aan het takje (leuk voor het oog), maar zonder is praktischer. Als er te weinig boter over is gebleven in de gehaktballetjespan, kun je er een klein scheutje olijfolie bij doen. Bak de tomaatjes 3 minuten.
  7. Proef of je saus lekker is, kruid anders nog een beetje bij. Doe de gebakken cherrytomaatjes ook bij je saus.
  8. Verdeel de spaghetti en daarna de saus met balletjes over de borden en serveer met verse basilicum. Smakelijk!