Scrambled tofu met spinazie en cherrytomaatjes

scrambled tofu
Ik was nooit echt een grote fan van eieren, dus ik mis ze niet. Het enige wat ik soms mis, is het fijnprakken van lege eierschaaltjes met een vork. Dat vind ik zó’n fijn en ontspannend gevoel, haha. Alle lege eierschaaltjes gingen vroeger (en gaan met feestdagen nog steeds) dus richting mij aan de zondagse brunchtafel. Ik blij, zij blij. Was ik ook even vijf minuten stil.
Die eierschaaltjes kan ik zo een, twee, drie niet vervangen, maar de scrambled eggs gelukkig wel met deze scrambled tofu. Scrambled tofu smaakt echt als roerei en is ook nog eens veel gezonder dan het ‘echte’ werk; veel minder calorieën, verzadigd vet en cholesterol, meer vezels en bijna net zoveel eiwitten als een ei. Ei love it! Enne: goedgekeurd door mijn ouders en vriend, die wel nog ooit een eitje eten. Valide en betrouwbare conclusie, dus.
Voor 4 personen
  • 4 harde broodjes of boterhammen
  • 1 blok tofu
  • 1 rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Komijn
  • Gerookte paprikapoeder
  • Kerrie
  • Zout
  • Peper
  • Remia Mayolijn (optioneel)
  • Ketchup (optioneel)
  1. In het geval van harde broodjes: laat de oven warm worden.
  2. Haal de tofu uit verpakking en leg het blok op een theedoek. Zet er iets zwaars op (bijvoorbeeld een pan) en laat een kwartiertje staan om al het vocht uit de tofu te krijgen.
  3. Snij ondertussen het uitje fijn en de cherrytomaatjes in vieren.
  4. Druk de tofu nog een beetje aan met de pan en snij het blok daarna in dikke plakken. Schuif de eventuele harde broodjes in de oven.
  5. Bak de ui twee minuutjes in wat olie. Verbrokkel daarna de tofu boven de pan en pers de knoflook uit. Bak een minuutje mee en voeg daarna alle kruiden toe. Op de zout na mag je van alles lekker wat gebruiken; proef tussendoor vooral! Als je tevreden bent qua kruiden, mag de sojasaus erbij.
  6. Gooi de cherrytomaatjes en spinazie ook in de pan en laat al roerend nog even bakken totdat de spinazie wat geslonken is.
  7. Beleg de broodjes of boterhammen met de tofu scrambled en smullen maar! Aanrader: een laagje Mayolijn op je broodje smeren en wat ketchup over de scrambled tofu spuiten. Laat me vooral weten wat je ervan vindt! Komt echt wel in de buurt van scrambled eggs, toch?!