Pastasalade met basilicumolie, gegrilde paprika en artisjok

Dit is toch precies wat we nodig hebben met dit klotsende-okselweer, lieve mensen? Een snelle pastasalade met basilicumolie en groenten. Jummie. Ook lekker als bijgerecht bij de barbecue, trouwens!
Voor vier personen
  • 1 zak farfalle pasta
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 paprika’s
  • 1 blik artisjokharten
  • 1 zak rucola
  • 50 gram pijnboompitten
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  1. Kook de pasta zoals aangegeven en gooi de laatste 2 minuutjes de diepvrieserwtjes erbij.
  2. Snij de paprika in blokjes, verhit de grillpan en grill de paprika met wat olie.
  3. Snij de cherrytomaatjes in vieren. Laat de artisjokken uitlekken en snij deze ook in vieren.
  4. Maak de basilicumolie door drie flinke scheuten olie, drie knoflookteentjes en 20 blaadjes basilicum in blender te gooien en goed te blenden. Doe er als laatst wat peper en een snufje zout bij.
  5. Rooster de pijnboompitten (zonder olie) in een koekenpan tot ze bruin kleuren.
  6. Giet de pasta en erwtjes af en meng dit met de basilicumolie. Gooi vervolgens de groenten en rucola erbij, kruid het geheel nog wat met peper en zout en strooi er als laatste de pijnboompitten over. Smakelijk!