Pasta met vegan garnalen, champignons en pittige knoflookroomsaus

M’n verkering en ik waren laatst een paar daagjes in Scheveningen en ik kon het natuurlijk niet maken om niet even langs de famous vegan winkel Veggie 4 U te gaan in Den Haag. Die hebben namelijk superveel vegan producten! Kon ik meteen liquid smoke halen voor m’n vegan hotdogs.
Naast Veggie 4 U kun je de garnalen ook in andere vegan winkels, bij toko’s en online halen. De garnalen smaakten lekker en hadden ook zeker wat weg van garnalen, maar helemaal als garnalen smaakt het niet. Had ik trouwens ook niet verwacht. Desondanks had ik een superlekker maaltje achter de kiezen door deze nepvisjes samen met champignons, een pittige knoflookroomsaus en volkoren spaghetti te eten. Heerlijk!
PS En nu niet stiekem met echte garnalen maken hè?!
Voor twee personen
  • 1 zak vegan garnalen
  • 200 gram (volkoren) spaghetti
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram champignons
  • 125 ml sojaroom (ik gebruikte die van Alpro)
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • 2 tl limoensap
  • Vegan bakboter (ik gebruik altijd die van Zeeuws meisje)
  • Olijfolie
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout
  1. Zet een pan met water op en kook de spaghetti zoals aangegeven. Snij de champignons in plakjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie én een scheut bakboter in de pan en roer door elkaar. Gooi hier de garnalen en champignons bij en laat twee minuten te bakken. Snij ondertussen de rode peper klein. Pers dan de teentjes knoflook uit en doe dit + de rode peper bij de garnalen en champignons. Voeg ook nog een scheut bakboter toe en roer goed door.
  3. Voeg de kookroom en peper en een snufje zout toe en roer goed door. Rasp een theelepeltje vol met limoenschil en doe dit samen met 2 theelepels limoensap bij de saus.
  4. Giet de spaghetti af en verdeel over 2 borden. Verdeel de saus over de pasta en garneer met verse peterselie en nog wat extra peper. Smullen geblazen!