Pasta met pittige rode linzensaus

Soms heb je gewoon even zin in een groot bord pasta. Deze pittige rode linzen-pasta – a.k.a. pasta e lenticchie – is lekker makkelijk, want terwijl het staat te pruttelen, kun je nog effe een aflevering kijken van je favoriete serie. Exactly what we need tijdens de zware, laatste loodjes richting het weekend! Voor 4 personen 400 gram volkoren pasta naar keuze (ik had rigatoni) 400 gram gedroogde, rode linzen 2 uien 3 tenen knoflook 2 rode pepertjes 350 ml rode wijn 800 gram gepelde tomaten 140 gram tomatenpuree 400 ml groentebouillon Verse peterselie Edelgistvlokken (optioneel) Paprikapoeder Oregano Peper Snipper de ui en snij de pepertjes klein. Fruit dit een paar minuten aan en pers dan de knoflook uit. Gooi de linzen erbij en laat een paar minuten meebakken. Kruid het geheel daarna royaal met peper, paprikapoeder en oregano. Blus af met de wijn en laat 10 minuten pruttelen. Daarna mogen de gepelde tomaten en tomatenpuree erbij. Kruid eventueel nog wat extra bij en voeg daarna de groentebouillon toe. Laat 40 minuten staan en roer af en toe. Kook richting het einde van die 40 minuten de pasta zoals op de verpakking staat. Proef na die 40 minuten of je linzen helemaal gaar zijn. Zo niet, laat nog wat langer pruttelen. Doe de pasta bij de saus, verdeel over de borden en garneer met verse peterselie en eventueel edelgistvlokken. Smakelijk!