Noodlesoep met tofu, groene paprika en champignons

Jep, ook bij huize Geen Blaadje Sla had de griep aangeklopt. En als ik ziek ben heb ik altijd zin in soep, maar mijn staafmixer doet het de laatste tijd maar voor de helft. Flut met peren, dus. Gelukkig bedacht ik me dat er ook gewoon noodlesoep bestaat: een supervullende en -gezonde soep, zónder staafmixer! Yes. Ben nu trouwens gewoon weer op de been! Komt vast door die soep. ????
Voor 3 à 4 kommen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blok tofu
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 200 gram noodles
  • 1 groene paprika
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blik cannellini bonen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Sojasaus
  • Chilipeper
  • Sesamzaadjes
  • Korianderzaad
  1. Leg de tofu op een theedoek en laat het blok uitlekken door er iets zwaars op te zetten (een pan, bijvoorbeeld). Laat een kwartier zo staan. Snipper ondertussen de ui en snij de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Rasp ook de gember.
  2. Snij de tofu in 6 of 8 dunne plakjes (2 per persoon) en leg in een bakje. Giet hier sojasaus overheen, totdat de plakjes onder staan. Zet het bakje in de koelkast.
  3. Verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui. Pers na 2 minuten de knoflook uit en gooi de geraspte gember en lekker wat korianderzaad en chilipoeder erbij. Laat even bakken.
  4. Zet de waterkoker aan met 1 liter water. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofuplakken aan beide kanten goudbruin. Leg ze daarna even apart.
  5. Voeg dan 1 liter kokend water toe aan de soeppan, samen met 2 groentebouillonblokjes, de noodles en de paprika. Laat 2 minuten koken en gooi ondertussen de cannellini bonen in een vergiet.
  6. Terwijl de soep kookt, mag je de champignons bakken. Dit kan gewoon in dezelfde pan als waar je de tofu in bakte. Voeg ook de overgebleven sojasaus uit het bakje van de tofu bij de champignons.
  7. Voeg de champignons en bonen toe aan de soep, verdeel dit over de soepkommen en doe in elke kom 2 tofuplakken. Garneer tot slot met wat sesamzaadjes. Smakelijk!