Gnocchi met paprika, courgette en champignons in tomatensaus

test alt text
Oké, ik beken: ik ben zo iemand die gnocchi nog steeds uitspreekt als ‘gnotsjie’ in plaats van ‘nokkie’. Maar goed, ik ben ook iemand die enthousiast tegen d’r vriend roept dat er in dit restaurant ook lemon ‘pie’ (‘pie’ ja, niet ‘paj’) op de kaart staat en die er pas sinds drie jaar achter is dat je privacy niet uitspreekt als ‘priveesie’. Hoort dus bij de aard van het beestje, vrees ik.
Dit gnocchirecept is een vrij standaard pastareceptje en bevat lekker veel groenten. Mocht je trouwens nog een zak penne achterin de kast hebben liggen; een andere pastasoort leent zich ook prima voor dit recept.
Voor vier personen
  • 500 gram gnocchi
  • 500 gram tomatenpassata
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 groentebouillonblokje
  • 60 gram kappertjes
  • Balsamicoazijn
  • Verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder
  • Peper
  1. Kook de gnocchi een paar minuutjes in bouillon. Enne, gnocchiballetjes zijn net als frikadellen: als ze drijven, zijn ze ready. Dan mag je ze afgieten.
  2. Snipper ondertussen de ui en snij de andere groenten in stukjes.
  3. Fruit de ui aan en pers de knoflook uit. Na een minuut mogen de andere groenten erbij. Kruid met chili-, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en peper.
  4. Als alle groenten goed gebakken zijn, mag de tomatenpassata erbij. Laat warm worden, doe een scheut balsamicoazijn erbij en proef even of er nog wat meer gekruid moet worden.
  5. Als laatste mogen de gnocchi, kappertjes en basilicum erbij. Even doorroeren en klaar is je gnotsjiemaaltje!