Gevulde tomaten met vegagehakt, spinazie en couscous

Het enige vlees dat in huize Geen Blaadje Sla erin komt: d’n vleestomaat. Zien ze er niet gezellig uit? En ze zijn ook nog eens simpel om te maken, ook altijd fijn.
Wij aten twee tomaten per persoon en aten nog wat aardappeltjes on the side. En dat was een heerlijk maaltje!
Voor vier gevulde tomaten
  • 4 (duh) vleestomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pakje vegetarisch gehakt
  • 200 gram gehakte diepvriesspinazie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 gram couscous
  • Chilisaus (optioneel)
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Basilicum
  • Peper
  • Zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij een kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze op de kop; zo kan het vocht eruit lopen.
  2. Breng water aan de kook en gooi hierin het bouillonblokje. Doe de couscous in een diep bord en schenk de bouillon eroverheen. Laat vijf minuten staan en roer daarna de couscous een beetje los.
  3. Snipper een uitje en fruit aan in een pan. Pers na twee minuutjes de knoflooktenen uit en voeg het gehakt erbij. Na twee minuten mag ook de spinazie erbij. Laat de spinazie helemaal ontdooien en kruid het geheel met basilicum, paprikapoeder, chilipoeder, peper en een snufje zout.
  4. Voeg de gewelde couscous bij je gehakt-spinaziemengsel en meng goed door. Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en zet hier de uitgeholde tomaten op. Vul de tomaten met de vulling en zet de ovenschaal voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna zijn je tomatoes ready to serve! Lekker met wat chilisaus!