Falafelsalade met spinazie, zoete aardappel en rode bietjes

Ja jongens, ik ben normaal gesproken niet zo van de salades (what’s in a name), maar van deze word ik altijd érg blij. Want wie wordt er nou niet blij van falafel in z’n waffel?! Daarnaast hoef je vrij weinig handelingen uit te voeren om dit op tafel te krijgen. Win-win. PS De zoete aardappel moet gepoft worden en dat duurt wel even. Heb je weinig tijd, zou ik die zoete aardappel gewoon weglaten. Doe ik ook weleens en dan is het nog steeds superlekker! Voor 2 personen 1 bakje falafel 3 à 4 handen verse spinazie 1 grote oranje zoete aardappel 200 gram linzen 2 gekookte rode bieten 3 eetlepels hummus Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik met een vork wat gaten in de zoete aardappel en wikkel deze daarna in aluminiumfolie. Doe de aardappel een uur in de oven. Als de zoete aardappel nog 10 minuten moet: gooi de linzen in een vergiet, spoel deze af en laat goed uitlekken. Pak twee diepe borden uit de kast en doe hier een laag spinazie in. Verdeel daarna de linzen over de borden. Snij de 2 rode bieten in blokjes en verdeel dit over de borden. Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de falafel. Als deze klaar is, mogen de balletjes ook worden verdeeld over de borden. Haal de gepofte aardappel uit de oven en snij deze open over het midden. Snij blokjes in het vruchtvlees en lepel deze eruit (dus zonder schil). Dit mag ook bij de salade. Gooi nog wat hummus bij de salade en je bent ready to eat. Yummy!