Curry met tempeh, paprika, zoete aardappel en broccoli

Ken je die grap van dat meisje dat jarenlang heeft gedacht dat mensen curry de saus bedoelden als ze zeiden dat ze curry gingen eten? Ja, dat was deze boerenpummel, die pakweg drie jaar geleden pas haar eerste curry at. Tegenwoordig lijk ik in niets meer op dat meisje van toen, want inmiddels ben ik helemaal thuis in de curry’s en eet ik ze op zeer regelmatige basis. Dit keer met tempeh, paprika, zoete aardappel en broccoli! Lekkâh. Voor 4 personen 1 rode ui 1 rode paprika 1 gele paprika 1 blik kokosmelk 1 broccoli 400 gram tempeh 300 gram sugarsnaps 2 zoete aardappels 1 bosuitje 1 cm gember 400 gram rijst Kerriepoeder Korianderpoeder Ras el hanout Sambal Snij de tempeh in blokjes, pak er een ruime pan bij en bak de tempeh hierin een beetje krokant in wat olie. Snipper ondertussen de ui, rasp de gember en pers de knoflook uit en gooi dit bij de tempeh. Laat een paar minuten meebakken. Snij ondertussen de paprika’s in blokjes en gooi ze er ook bij. Schil, terwijl de paprika’s een paar minuten meebakken, de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Gooi wat sambal naar smaak in de pan en kruid het geheel met kerriepoeder, korianderpoeder en ras el hanout. Hou voor elke kruid 2 theelepels aan. Voeg 1 blik kokosmelk en de zoete aardappelblokjes toe en laat het geheel een half uur pruttelen. Als dit te weinig vocht is, zou je eventueel nog wat water kunnen toevoegen. Zet ondertussen een pannetje met water op, snij de broccoli in roosjes en kook de broccoli in 3 minuten gaar. Kook daarna in dit pannetje de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwijder de uiteinden van de sugarsnaps en voeg ze bij je curry als deze nog 10 minuutjes moet pruttelen. Proef ook even hoe het zit met de smaak van de curry en kruid eventueel nog bij als dit nodig is. Snij een bosuitje in ringetjes en gooi de broccoli bij je curry. Verdeel de rijst en de curry over de borden en garneer met het bosuitje. Smullen!