Pittige curry met kikkererwten, paprika en spinazie

test alt text
Precies wat we nodig hebben met deze winterse taferelen: een hartverwarmende, pittige curry met onder andere kikkererwten, paprika en spinazie. ????
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Leuk doch enigszins gênant weetje: zo’n vijf jaar geleden had ik als vleeseter nog nooit van curry gehoord, en toen dacht ik dan ook altijd dat mensen iets met de Hela currysaus gingen eten als ze het hadden over curry eten. ???? #koekoek #wereldmeid #komtnooitopdeverhardeweg
Voor 3 à 4 personen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 rood pepertje
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blik linzen
  • 2 handen verse spinazie
  • 400 ml kokosmelk light
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • Citroensap
  • Verse koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 eetlepel garam massala
  • Peper
  1. Snipper de ui en rasp de gember. Verhit wat olie in een ruime pan en bak hierin de ui en gember. Pers ook 2 teentjes knoflook uit en bak 3 minuten.
  2. Snij ondertussen de paprika en het pepertje klein. Gooi dit ook bij de ui en co en kruid het geheel met de kurkuma, garam massala en wat peper. Bak 2 minuten en zet ondertussen een volle waterkoker aan voor de rijst.
  3. Spoel de linzen af met water en laat goed uitlekken. Gooi ze daarna, samen met de kokosmelk, bij de groenten. Laat het geheel 20 minuutjes pruttelen.
  4. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en gooi deze door de saus. Doe ook 2 handen spinazie bij de saus en laat nog even doorkoken, totdat de spinazie geslonken is. Doe als laatst een scheutje citroensap bij de curry en proef of je curry goed is qua kruiden. Zo niet, kruid nog een beetje bij.
  6. Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met koriander. Bon apetit!